ESTÜ Duyurular

SİSMİK ARAŞTIRMALAR

Eskişehir Teknik Üniversitesi ile HSB Petrol Maden Enerji Danışmanlık San. ve Tic. A.Ş. iş ortaklığında TPIC (Turkish Petroleum International Anonim Şirketi) tarafından BOTAŞ için yürütülmekte olan Tuz Gölü 3B Sismik Yansıma Projesine sismik ölçüm çalışmaları kapsamında katkıda bulunulmuştur.

Üniversitemiz Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü, Yer Bilimleri ve Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı araştırma olanakları kullanılarak gerçekleştirilen çalışmada Eskişehir Teknik Üniversitesi Ar-Ge faaliyetleri kapsamında geliştirilen ve patenti alınan 500 kg ağırlık düşürmeli sismik enerji kaynağı kullanılmıştır.

Maden ve enerji sektöründe sismik araştırmaların üretim planlamalarında oldukça önemli bir katkısının olduğunu belirten Tün, iş güvenliği, çevre, kalite ve maliyet bileşenleri çerçevesinde yürütülen saha araştırmalarından elde edilen bilimsel verilerin sektörel planlama ve üretim sürecinde karşılık bulmasının çok memnuniyet verici olduğunu ifade etmiştir. Üniversitemizin yer bilimsel yöntemlere dayalı araştırma olanaklarının son derece zengin olup gerek ürün geliştirme gerek se insan kaynağı yetiştirme sürecindeki araştırmaların da disiplinler üstü çalışma modeliyle, birlikte çalışma ve birlikte başarma kültürüyle, sürdürülmeye devam etmektedir.